Русия не възнамерява да влиза в ядрен конфликт покрай войната с

...
Русия не възнамерява да влиза в ядрен конфликт покрай войната с
Коментари Харесай

Русия не планирала ядрена война, но Западът да не изпитва търпението й

Русия не има намерение да влиза в нуклеарен конфликт покрай войната с Украйна, само че предизвести Запада да не изпитва търпението й. Това стана ясно от думите на представителя на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от Reuters.

" Ще създадем всичко, с цел да предотвратим развиването на събитията по най-лошия сюжет, само че не и с цената на накърняване на нашите жизненоважни ползи ", заяви Захарова на постоянна конференция.

Тя препоръча никой да не се съмнява в решителността на Русия и да я подлага на тестване на процедура.

След коментара на Захарова високопоставени съветски чиновници се включиха с предизвестия, че военната поддръжка на Запада към Украйна усилва рисковете от пагубен нуклеарен спор.

Припомняме, че Москва остро подлага на критика решението на западните държани да дават оръжия на Украйна, както и разширението на НАТО покрай границите на Руската федерация.

В същото време Финландия, с която Русия дели 1340 км граница, този месец стана 31-вият член на военния съюз. Украйна намерено демонстрира желанието си също да се причисли към НАТО, само че към този миг среща опозиция от някои страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР